Jaj, beszélgessünk már egy kicsit!

Jaj, beszélgessünk már egy kicsit!

Az év vége különösen nehéz és rohanós időszak a legtöbb ember életében, hiszen ilyenkor érezzük úgy, hogy számtalan dolgot be kell fejezni, semmire sincs elég időnk és talán türelmetlenebbek is vagyunk az átlagosnál. Ennek nem kell így lennie, hiszen akár játszhatnánk is.

A rohanásnak kárát látják azok a finom és érzékeny emberi kapcsolatok, melyek behálózzák az életünket. Hajlamosak vagyunk magunkba zárkózni, vagy éppenséggel figyelmen kívül hagyni a többiek igényeit. Ahhoz, hogy boldogabbak lehessünk, érdemes odafigyelnünk másokra, és saját magunkra is.

A kapcsolataink, az életünk tükre

Nem csak a családról van szó, hiszen a barátaink, barátnőink odafigyelése, ezek a kissé külsődleges, de mégis jóllétünkhöz oly nagyon szükséges viszonyok. Van arra lehetőség, hogy a legfontosabb dolgokról játék formájában beszélhessünk, és ezáltal azok is megszólalhassanak, akik egyébként ezt félve tennék.

A játék öröme nem csak a gyerekeké

Barátainkkal közös program lehet egy kiadós beszélgetés, egy „dumaparti”, melyre remek alkalom egy játék. Közelebb hoz, megnyit olyan egymás közötti csatornákat, melyeket nevetve, elgondolkodva, vagy éppen a félreértéseket tisztázva sokkal megkönnyebbültté és intimebbé tesz.

Karácsonykor mindez könnyebben megy

Itt a remek alkalom, hogy az év vége felé összejöjjünk és megbeszéljük a dolgainkat, hogy lazítsunk és játsszunk végre kicsit. Van olyan játék, ami segít abban, hogy tudatosabban és mélyebben élhessük meg a viszonyunkat a világgal és végső soron saját magunkkal, hogy jobban érezhessük magunkat a bőrünkben és ezt a barátaink is értékelni fogják. Ezzel a játékkal mindez sokkal kellemesebben és könnyebben fog menni!

Kapcsolódó cikkek: „Barátaim, barátaink, barátaid”

A barátok biztonságos, ismerős terepet nyújtanak a kapcsolaton belüli és kívüli szerepek gyakorlásához – sőt az is lehet, hogy az otthonról hozott mintákat pont a barátok segítenek átírni: http://www.mindennapipszichologia.hu/cikk/121016-barataim-barataink-barataid

A témával kapcsolatban további cikkeket, érdekességeket olvashatsz a Mindennapi Pszichológia magazinban, illetve a lap weboldalán:  www.mipszi.hu

Leave a Reply