Boldogság tréning

A tréning alapvető célkitűzése:

A fő cél az, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, fokozzuk a mindennapi jól-létünket. A tréning során ennek érdekében felidézzük gyerekkori örömeinket, gazdagítjuk mindennapi örömforrásaink repertoárját, újra felelevenítjük, újraépítjük gyerekkori örömátélő képességünket.

Eszközök

Boldogságfokozó gyakorlatokat végezünk el, és építünk be szervesen az életünkbe. Ezek a gyakorlatok nem egyikei a tucatszám keringő önsegítő, csodákat ígérő praktikáknak, hanem tudományos vizsgálatokkal alátámasztott, sok emberen tesztelt, igazoltan hatásos módszerek – amelyek a „pozitív pszichológia” irányzatába tartozó boldogságkutató pszichológusok által lettek kidolgozva.

Folyamat:

Az előadások és a személyes – saját élményeinket, érzelmeinket mozgósító – gyakorlatok végzése és megbeszélése során először attitűd (beállítódás) változások jönnek létre, amelyek az élettel való nagyobb fokú elégedettséget támogatják, majd az attitűd váltások nyomán a mindennapi életünk szövetét szőjük újra, a szokásrendszerünk újraszövésén keresztül.

Ellentétben a szokásos tréningekkel, egy hosszú távú folyamatban nyomon követjük a beinduló változásokat, nem állunk meg a dolgok felszínén, hanem addig kísérjük együtt a folyamatot, amíg az szerves részévé nem válik az életünknek.

Sample Image

A tréning során a következő területeket érintjük:

 • Önmegvalósítás, élet feladat megtalálása, megtervezése, beindítása
 • Egyenrangúságon alapuló szeretetteli kapcsolatok kialakítása, kommunikációs képességek begyakorlása, kapcsolataink tudatosítása és megjavítása
 • Örömátélő képességünk fokozása, öröm forrásaink gazdagítása
 • Szépség és kiválóság iránti nyitottságunk fokozása
 • Erősségeink feltérképezése, tudatosítása, önbizalom erősítés
 • Önsorsrontó hiedelmeink (irreális negatív gondolatok) tudatosítása, átfogalmazása, reális, előrevivő gondolatokká alakítása

A Boldogság tréningen résztvevők mondták:

Mióta részt veszek a boldogság tréningen, azóta olyan tevékenységekkel próbálom minden szabadidőmet kitölteni, amelyek örömet okoznak. A jó dolog napló vezetése közben arra jöttem rá, hogy a jó dolgoknak nem csak utánamenni lehet, hanem ha tudom, hogy mi jelent számomra örömet, akkor tudatosan elő is tudom idézni. Pl. évek óta nem vettem a kezembe regényt, mert „nem volt rá időm”. Most van. Hosszú évek óta nem barkácsoltam apukámmal együtt, pedig gyerekkoromban nagyon szerettem. Most sikerült úgy alakítani a hazalátogatást, hogy együtt fúrtunk, faragtunk a műhelyben és mindketten élveztük, hogy együtt alkotunk, miközben az egymás iránt érzett szeretetünk betöltötte a teret. Tudatosítottam, hogy örömet okoz más megajándékozása, segítése. Ezzel kapcsolatos egyik élményem, hogy egy borongós napon úgy döntöttem, hogy a lépcsőházi faliújságra fogok csempészni papírra rajzolt mosolygós, színes arcocskákat, a hátoldalukon idézettel és várom a hatást. A papírocskák pár nap alatt gazdára találtak. Én pedig élveztem ebben az „anonim”ajándékozás örömét , a játékosságot: azt, hogy nem tudták, ki tette, és próbáltam találgatni, hogy vajon milyen életútjuk lett az idézeteknek…Egyáltalán nem egyszerű feladat magamat kívülről figyelni, és folyamatosan „boldogság-tudatosan” élni. Amikor ezt csinálom, olyan, mintha az agyamnak az 50%-át lefoglalná, és amikor „beszippant” a rohanó világ, akkor erre egyáltalán nem marad kapacitásom. De próbálkozom. Minden második héten – a tréning után – újabb lendületet és megerősítést kapok, hogy érdemes ezt csinálni, és akkor megpróbálok pl. lelassulni. Úgy ültetni virágokat, úgy főzni húslevest, hogy csak arra figyelek (nem kattog az agyamban másik 5 dolog), „ízlelgetem”a tevékenységnek minden pillanatát. Eközben pedig arra jöttem rá, hogy ha ezeket a dolgokat „lelassulva” és nem pedig „pörögve” csinálom, akkor a leszívás helyett feltölt energiával és nem esik nehezemre. Csökkentenem kell ugyan az elvégzendő feladatok listáját, mert minden nem fér bele, de amit csinálok, azt odafigyeléssel, nagy kedvvel végzem. Idén „lassulva” és „ízlelgetve”tervezem pl. a karácsonyi előkészületeket. Arra jöttem rá, hogy a karácsony esti ünnepet, és az azt jellemző ünnepélyes hangulatot ki tudom tolni hetekre, ha a karácsonyi ajándékok elkészítésére hagyok időt. Ha megengedem magamnak, hogy belefeledkezzek egy-egy ajándék elkészítésébe, érezzem az anyagnak –amivel dolgozok – a színét, illatát, tapintását, és próbálom magam úgy belehelyezni a tevékenységbe, hogy annak minden pillanatát, minél nagyobb részletezettséggel eltegyem a képzeletbeli emlékkönyvembe, hogy onnét bármikor elő tudjam hívni, ha szükségem van egy kis boldogságra.

– Bálint Mónika

Azt gondolom, hogy a Boldogság tréning segített fölismerni olyan életvezetési hibáimat, melyek következtében sokféle kellemetlenség ért, mindezt persze magamnak köszönhettem.
Az örömátélő képességem sokat fejlődött,hiszen tudom, mely értékekhez tudok hű maradni egy anyagi szempontból nehezedő élethelyzetben is. Nem pénz kérdése mindaz a személyiségépítő munka, melynek részese lettem: többet olvasok, jobban osztom be az időmet, a napirendem átláthatóbb, nem zsúfolok annyi teendőt az életembe, hogy a kötelezettségeken túl ne maradjon saját kedvtelésemre is idő.
Tudatosította karaktererősségeimet a tréning, hiszen olyan tesztek eredményeivel szembesültem, melyek rólam szólnak, elém tartanak tükröt: lássam reálisan az énképemet. Nagy változás, hogy nem szólítgatom a környezetemben lévőket, nem figyelmeztetem őket a hibáikra, nem én vagyok az”okostojás” a társaságban, aki mindenkinél jobban tudja, hogy másnak mi lenne jó. Azóta nincsenek konfliktusok körülöttem, hiszen régebben a folyamatos kontrollal mintegy gerjesztettem magam körül a feszültséget.
A tréning kiemelt kérdése volt: részemről szeretteim felé karaktererősségeik visszajelzése, fordítok-e erre időt, gondolatot, figyelmet?
Nos, ezt is csak tudatosan lehet nyomon követni. Azt tapasztalom, hogy mindenki megnyílik és felszabadultabb lesz. Én is egyszeri és megismételhetetlen személyiség vagyok ,aki felnőttként még képes fejlődni.
Minden percért kár, amit nem önmagam vállalásával élek meg.
Számomra a saját tapasztalat lett a legfőbb tekintély, ehhez segített hozzá a Boldogság tréning.

– Kádár Magda

Én már a tréninget megelőzően is foglalkoztam ezzel a témával, olvastam könyveket (Pl.:Bagdy Emőke munkái)és végigcsináltam egy személyiség fejlesztő- online -tréninget, tehát úgy körülbelül sejtettem, hogy mi fog történni. Nagyon vártam, mert tudtam, hogy már az is pozitívan hat, ha ráirányítom a figyelmemet erre a témára, itt meg ennél jóval több történt. Élveztem a tréning minden percét , de ami különösen nagy örömet okozott, az a csoporttal való együttlét. Tetszett, hogy nagyon érdekes,kedves és nyitott embereket ismertem itt meg, akik értő figyelemmel fordulnak egymás felé. A világból talán ez hiányzik leginkább, és jó megtapasztalni, hogy vannak olyanok , akik képesek odafigyelni a másikra. Ezen kívül sokat lehet profitálni abból, amit a másik ember mond. Segít abban, hogy magamat, a saját életemet és problémáimat is egy kicsit más szemszögből láthassam, tanít arra, hogy nem csak az én szempontom létezik,még az örömök megélésében sem vagyunk egyformák. Sok minden tudatosult bennem, olyan dolgok, amiket eddig csak éreztem. Például most már tudom, hogy milyen dolgoknak tudok igazán örülni és mik a karaktererősségeim. Ennek tudatában jobban tudom szervezni az életem, és több teret engedek azoknak a dolgoknak, amik boldoggá tesznek. A családom tagjainak karaktererősségeit is megfigyeltem, talán egy kicsit nyitottabbá, elfogadóbbá váltam. Ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy kapcsolataim minőségén is javítsak, ami az életben nekem nagyon fontos.
Ez a tréning változtatott a szemléletemen, elindultam egy úton, ami a tudatosságot erősíti bennem. A „boldogság” ott van a hétköznapokban, de nem csak úgy lesz, hanem tenni kell érte!

– H. Ágnes

Trénig időtartama: 12 alkalommal 3 óra = 36 óra
Ára: 49 000 HUF
Helyszín: HAMAROSAN
Tréner: dr. Füzesi Györgyi, pszichológus

 

Boldogságtréning a festői Orfűn

 1. július 15 – 22.  8 nap/7 éj hétfőtől-hétfőig

 A táborban a boldogság titkainak járunk utána. Megtapasztaljuk, mi az, ami energiát ad nekünk, megéljük, átéljük a természet energiát adó hatását.

 • Jóga a kertben
 • Csillagnézés
 • Paradicsomi-völgy meditáció                     
 • Erdő-fürdő
 • Hullám-simogató
 • Energia-adó kommunikáció

Célunk a testi-lelki feltöltődés, és a felkészülés a mindennapokra, feltankolás a boldogság fokozó szemlélettel és technikákkal.

A reggeli 2 órás jógázás, és a délelőtti, szintén 2 órás boldogságfokozó tréning után egyéni szabad programként sokféle látni- és megtapasztalni valóból lehet választani, pl.: fürdés a tóban, a strandon, vagy a közeli termálfürdőben, csónakázás, kirándulás –  Malom Múzeum, Abaligeti Cseppkőbarlang, pécsi városnézés, játék az Identity pszichológiai társasjátékkal.

A szállás 2-3 ágyas szobákban van, a Tekeresi Vendégházban. (Orfű Petőfi u. 1). https://www.facebook.com/pages/category/Local-Business/Orfu-Tekeresi-vend%C3%A9gh%C3%A1z-%C3%A9s-ifjus%C3%A1gisz%C3%A1ll%C3%A1s-195885167102381/

Az étkezés egyénileg történik, de van főzési lehetőség is a jól felszerelt konyhában, vagy az orfűi hangulatos kisvendéglőkben lehet olcsón enni.

A teljes program ára (szállás, jóga és boldogságtréning): 49.000.-Ft.

Jelentkezni június 20-ig lehet e-mailben vagy telefonon. A jelentkezés

20 ezer Ft. előleg befizetésével lép érvénybe. Kérjük, miután visszajelzést kaptok róla, hogy indul a tábor, az összeget a következő bankszámlaszámra utaljátok június 22-ig.

Dóciné Füzesi Györgyi – Erste bank 11600006-00000000-80716349 A tábor 12 fő jelentkezése esetén indul.

Dr. Füzesi Györgyi

pszichológus, jógaoktató,  az Identity pszichológiai társasjáték alkotója

Jelentkezés, további információ:

 06/70 556-3043, vagy  identity.jatek@gmail.com