A szerzőről

„Dr. Füzesi Györgyi vagyok, pszichológus, kommunikációs- és önismereti- tréner, az Identity pszichológiai társasjáték megalkotója. Vezérlő szenvedélyem, hogy az önismeret, és a pszichológia áldásait eljuttassam a szakmai közönségen kívül a mindennapi emberekhez is. Szeretném bevinni az önismeret áldásait a mindennapi emberek, mindennapi életébe. Olyan emberek életébe, akiknek soha eszükbe nem jutna, hogy elmenjenek pszichológushoz, elmenjenek egy tréningre, vagy elolvassanak egy pszichológia könyvet.

Dr. Füzesi Györgyi

Ebből az indíttatásból született az ötlet: hogy társasjáték formáját öltse a tapasztalataim és tudásom átadása az embereknek, mert egy társasjáték könnyen eljut a mindennapi ember otthonába. A pszichológiai háttér-magyarázatokon keresztül pszichológia-tudást szeretnék átadni az embereknek. Olyan tudást, amely hozzásegít ahhoz, hogy boldogabb, teljesebb életet éljenek. A játék kommunikációs szabályai az egyenrangú, energia-adó kommunikáció eszközeit tanítják meg, szinte játszva. Azt remélem, hogy a játék közben elsajátított kommunikációs technikákat az emberek tovább viszik a játékon kívülre, kapcsolataikat ezzel mélyebbé és belsőségesebbé téve.

Ez a társasjáték látszólag véletlenszerűen jött létre, legalábbis az ötlete hirtelen, váratlanul pattant ki a fejemből. Úgy indult, hogy egy vitorlás hajón utaztam barátaimmal húsz négyzetméteren összezárva. Nagyon feszült légkör volt, egy házaspár egyfolytában veszekedett és mindenki igyekezett meghúzni magát, hogy csak ne legyen semmi probléma és átvészeljük a napot. Este, amikor kikötöttünk, előkerült egy vicces-tréfás társasjáték, amelynek azonban voltak önismereti tanulságai is. Nagyokat nevettünk, ugyanakkor egész mély dolgokat is kimondtunk, rá is csodálkoztunk erre. Azt vettük észre, hogy egy órán belül minden feszültség elpárolgott, ismét szeretet és összetartozás volt közöttünk. Teljesen kisimultak a kedélyek. Aznap este ott aludtam a hajón, lágyan ringattak a hullámok, néztem a csillagos eget magam fölött, és egyszer csak jött az ötlet, hogy egy társasjátékot szeretnék csinálni. Volt ennek szakmai háttere is: akkor már tizenöt éve tartottam folyamatosan önismereti csoportokat. Nem egy csoportban évekig jártak hozzám ugyanazok az emberek, és hétről hétre újabb feladatokkal kellett őket megkínálni. Sok-sok füzetem volt tele feladatokkal, amelyeket összegyűjtöttem, vagy én magam találtam ki. Ez jó nyersanyagul szolgált a játék kidolgozásához.”

Kiadó/Publisher: Investment Kft.

Ha kíváncsi vagy az ATV Jam light című műsorában készült interjúra a szerzővel, klikkelj erre a linkre az adás megtekintéséhez!