Vélemények az Identity-ről

Lássuk, mit mondanak azok, akik már kipróbálták az Identity-t:

Nem is gondolná az ember, mennyire jólesik, ha valami kellemes dolog kiszakítja manapság a mindennapok vibrálásából, az elvégzendő feladatok keltette feszültségből, és főleg a saját gondolatok megállíthatatlannak látszó cikázásából.
Számomra a béke szigetét és idejét jelentette a játékkal töltött idő. A sziget körül azonban hullámzott ám a tenger, néha magasra csapva és tarajosan, aztán elcsitulva, csendesen mormogón. A hullámzás tart még másnap is, aztán meglátjuk …
És ez az egyik köszönésre érdemes hozadék: hogy nem tolakodóan és erőszakosan (hisz önként szálltam be játszani) valaki úgy intézte, hogy szembe találkozzam önmagammal. Elém kerültek olyan életkérdések, amelyek a ‘levegőben lógnak’ ugyan, de eddig nem álltam meg elmélázni rajtuk. A kérdések némelyike, a válaszaim és a mélázás aztán tovább cseng bennem (talán még egy-egy sokéves blokkon is segít oldani valamelyest?).
A másik, talán az előzőnél is élvezetesebb tény, az alkalom a megállásra és felfedezésre. Oly módon, hogy emberek vesznek körül (akár eddig ismeretlenek is), akikről érdekes dolgok derülnek ki pillanatok alatt, egyre oldottabb a hangulat, én meg lehetőséget kapok le/be/fel/átszállni a magam olyan tájaira, amely(ek) létezéséről eleddig esetleg tudomásom sem volt…
Szóval érdekes, és mondhatom, katartikus kaland-élmény. Mikor játsszuk a következő kört?

– Braun Anna

Akik nem félnek megmutatni érzéseiket, szívesen megosztják barátaikkal lelkük mélyebb rétegeit, és még játszani is szeretnek, azoknak igazi ajándék ez a társasjáték. Családtagoknak, barátoknak és a bátrabbak közül akár még a frissen ismerkedőknek is maradandó élményt hozhat az az együtt töltött néhány óra, mely nemcsak egymás megismerését, hanem kinek-kinek önismerete mélyítését is elősegítheti.

– F. Várkonyi Zsuzsa
Pszichológus

Ez egy csodálatos játék! Olyan kevés időt fordít az ember önmaga megismerésére, ”lelkizésre”, hogy így, miközben játszol, mély lelki dolgokat szakítasz fel önmagadban. Olyan gondolatok ébrednek, amik különben nem jutnának eszedbe. Megfogalmazni másokról a véleményt! Milyen nehéz? Kimondani, hogy jól érzed-e magad a bőrödben, lehet, hogy tudod, érzed, de kimondani! Magaddal szembesülni! Vágyaim, amiket elrejtek a lelkem legmélyebb bugyraiba! Nagyon jó érzés volt. A mások által húzott kérdésekre is millió válasz fogalmazódott meg. Csodálatos!

– Tímár Lajosné

Társkeresők személyi edzőjeként pontosan tudom, hogy mielőtt a Nagy Ő-t elkezdenénk keresni, fontos, hogy megtaláljuk önmagunkat. Az Identity játék ehhez nagyszerű segítség, amelyet rendszeresen játszom a hozzám fordulókkal. Nagyszerű segédeszköz: egy tükör ahhoz, hogy magunkba nézzünk és elgondolkodjunk olyan kérdéseken, amiken egyébként nem tennénk. Komoly kérdések és még komolyabb válaszok jönnek fel ilyenkor, a játékos forma ugyanakkor biztosítja a jó hangulatot. Ajánlom mindenkinek, aki keres valakit: vagy egy társat, vagy önmagát…

– Randi Andi
Társkereső coach
www.TarskeresoKalauz.hu

Ez a játék a kíváncsiság játéka. A jól elfeledett, elnyomott, természetes kíváncsiságé a másik emberre. Engem mindig arra figyelmeztet, hogy mennyien, mennyifélék vagyunk, még az agyon uniformizált világban is. Mennyi érdekeset és fontosat láthatunk, hallhatunk, ha hajlandóak vagyunk hallgatni néhányszor öt percig.

– Németh Melinda

A mai este rávilágított életem szépségeire, de nehézségeire is. Jó volt átgondolni, átérezni minden percet. Sokat segített! Köszönöm!

– Dénes Andrea

Nagyon lelkesítő élmény volt játszani. Jól esett megnyílni-kimondani magamat a szembesüléshez is, melyhez biztonságot adott a többiek hasonló, őszinte megnyilvánulása.

– Király István

Ritkán kerülünk a hajszolt világban ilyen helyzetbe, hogy leüljünk kollégák hatan, és beszélgessünk. Ez a játék ebben is segít, nemcsak az önismeret fejlesztésében. Nagyon jól éreztem magam. Sok olyan dolgot mondtam magamról, vagy másról, amit más alkalmakkor nem mondtam el. És persze sok olyan dolgot tudtam meg másokról. amit eddig még nem tudtam róla. Nagyon jó ez a játék, mert ezáltal az ember igazán ki tud nyílni. Még én is!

– Bognár Andrea

Jó érzést kelt bennem a játék. Izgatottan várom a következő feladatot, „véletlenül” pont az aktuális problémáim megoldásához ad segítséget. Másokat hallgatva is közelebb kerülök magamhoz.

– Huber Zsuzsa