Igaz az, hogy a nők többet beszélnek?

Az, hogy a férfiak, vagy a nők beszélnek-e többet, hálás vitatéma lehet és biztos, hogy nehéz eldönteni. Többnyire azt tartják, hogy a hölgyek, bár ez nem minden esetben van így. Ttalán azért annyira közkeletű ez az állítás, mert a nők az érzelmek szintjén jobban ki tudják fejezni magukat. És a férfiak?

Szakmájukról többnyire a férfiak beszélnek többet, tehát nem igaz az, hogy szótlanabbak lennének. Viszont érzelmeiket nehezebben közlik, ami aztán számtalan félreértés, és konfliktus forrása lehet a párkapcsolatokban.

Vajon lehetséges lenne megnyitni a férfiak előtt is a belsőségesebb kifejezés, a kölcsönös kommunikáció útját? Ha játékos keretek között teszik, akkor észrevétlenül megnyílhatnak azok is, akik a hétköznapi helyzetekben visszafogottabbak, kimértebbek, netán szófukarabbak.

A társasjáték a férfiaknak is örömet szerez

Játszani nem csak a gyerekek szeretnek, és ha olyan szép és rizikómentes környezetet teremtünk, ahol egyenlő eséllyel, feltételekkel lehet kibeszélni azt, amit egy átlagos helyzetben néhány hümmögéssel elintéznek, az nem csak a hölgyek, hanem minden fél számára örömet és élményeket jelent. Az Identity pszichológiai társasjáték az örömről, a feladatokról az élményeinkről szól, segít szembesülni a a saját problémáinkkal, élethelyzeteinkkel,  és segít megoldást találni rájuk.

Ebben a játékban a férfiak többet fognak beszélni a szokásosnál. Lehet, hogy nem azonnal, lehet, hogy kell egy kis idő, viszont ha rákapnak az ízére, akkor örömmel és megkönnyebbülten teljesítik a játékos feladatokat, gondolják át a lehetséges válaszokat.

Nem kvíz kérdések, nincs szükség speciális dolgok bemagolására, nem lehet fitogtatni a műveltséget. Nincsenek rossz válaszok. Minden játékos saját magát hozza, azokat az élményeit, gondolatait, melyek kibeszélése, megfogalmazása egy bensőséges és meghitt kapcsolatot eredményez a játékosok között, még akkor is,ha nem évek óta ismerik egymást.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.